Tilaa kehittäjille Tampereella

Pelintekijöitä ja koodareita vaivaa ns. tilanpuute: ennen vanhaan kun on katsottu, että koodari ei nyt muuta tilaa tarvitse kuin työpöydän ja siihen tietokoneen – sitten ei muuta kuin koodaamaan! Ala on kuitenkin tullut nykyaikaan ja yhä useampi koodari työskentelee ryhmissä suurimman osan työajastaan. Tämä vaatii tiloja, jossa tehdään töitä, mutta voitaisiin myös tavata niin sanotusti edustusmielessä eli neuvotella asiakkaiden ja partnerien kanssa.

Tässä artikkelissa esittelemme kaksi paikkaa Tampereella, jotka ovat olleet omiaan tuomaan koodaamisen ja pelinkehittämisen nykyaikaan. Näissä paikoissa voidaan työskennellä, tavata asiakkaita ja löytää yhteistyökumppaneita. Molemmat ovat julkisissa tiloissa ja kynnys tulla tutustumaan on tarkoituksella tehty mahdollisimman matalaksi.

Oasis

Oasis on Tampereen yliopistossa sijaitseva tila, jossa voi pelata, rentoutua tai opiskella. Sitä käyttävät pääsääntöisesti informaatioalaa opiskelevat opiskelijat, mutta myös muut, siis opiskelijat, työntekijät ja vierailijat, ovat tervetulleita. Kireän ilmapiirin muodostumista on pyritty ehkäisemään värikkäällä sisustuksella ja mahdollisuudella päästellä höyryjä konsolipelien ja värityskirjojen äärellä.

Oasis koostuu yhdestä huoneesta, jossa ruuhka-aikaan saattaa olla vähän liikaakin tunkua. Toisaalta tämä myös kertoo tilan korkeasta käyttöasteesta ja siitä, että se on ollut menestys. Opiskelun lisäksi se tarjoaa mukavat puitteet vaikkapa etätyöskentelylle. Lähistöllä liikkuu aina yksi jos toinenkin koodin ja pelien parissa työskentelevä, joten ihan aloittelevallekin tyypille on tarjolla aina apua. Tilassa on oma wifi sekä runsaasti pistokkeita, eli se on kuin tehty luovaa koodausta tekeville ihmisille.

Tribe Tampere

Tribe sijaitsee aivan yliopiston vieressä ja se on lakiteknisesti rekisteröitynyt yhdistys. Sen taustalla on useita tekniikan ja tietoliikenteen alalla toimivia yrityksiä sekä muun muassa Tampereen kaupunki ja yritystoimintaan rohkaisevia järjestöjä.

Tribe on tarkoitettu avoimeksi tilaksi, jonne voi mennä tekemään etätöitä ja etsimään yhteistyökumppaneita. Jälkimmäistä tarkoitusta vauhdittaakseen Tribe järjestää myös erilaisia iltamia, jonne kuka tahansa voi tulla kertomaan omista ideoistaan ja kyvyistään virvokkeiden ääressä samanhenkiselle seuralle. Ideana on stimuloida luovia mieliä ja antaa kipinä uusille yrityksille.

Työtilojensa lisäksi Tribessa on kokoushuoneita sekä keittiönurkkaus. Jos siis olet vaikkapa yksityisyrittäjänä toimiva koodari, voit tulla paikan päälle, jolloinka koti ei tunnu työpaikalta.