Voiko pelejä koodata itse?

Digitalisaatio leviää kuin kulovalkea

Digitalisaatio tuli maailmaamme jysäyksellä, eikä siitä hevillä pääse eroon. Alle kahdessa vuosikymmenessä maailma on muuttunut lähes täysin digitaaliseksi. Siinä missä 90-luvun loppupuolella hurjinta teknologiaa lienevät simpukkapuhelimet ja pöytätietokoneet, oli jo 2000-luvun lopulla elämämme mullistunut muun muassa älylaitteiden ja yleisen internetin muodossa.

Kenties suurin mullistus digivallankumouksessa on ollut juurikin älypuhelinten keksiminen ja salamannopea yleistyminen. Jos kysytään nykyteineiltä, niin ei elämää voida enää kuvitellakaan ilman älypuhelinta. Mikä tuossa pienen pienessä taskukokoisessa laitteessa sitten kiehtoo? Miksi tuo pieni laite on orjuuttanut ihmisen jo siinä määrin, että se kulkee käytännössä käden jatkeena koko hereilläoloajan? Mikä saa ihmisen olemaan ”online” 24 tuntia vuorokaudessa?

Itse älypuhelimessa ei tietenkään ole mitään järin ihmeellistä: se on muovirungosta ja lasinäytöstä muodostuva kokonaisuus. Se, mikä tekee älypuhelimista niin mielenkiintoisia on niiden sisään asennettavat sovellukset. Juuri sovellusten avulla kukin älypuhelimen käyttäjä saa muovattua itselleen juuri sellaisen laitteen, kuin tahtoo. Puhelimeen voi asettaa esimerkiksi sosiaalisen median sovelluksia, uutissovelluksia, kasinopelisovelluksia, urheilusovelluksia, shoppailusovelluksia, musiikkisovelluksia tai pelejä. Sovellusten määrä tuntuu lähes rajattomalta, ja niitä tuntuu tulevan jatkuvasti lisää, kun monet yritykset ja firmat pyrkivät helpottamaan palveluitaan sovelluksen avulla.

Pystyykö kuka vain koodaamaan?

Miten sovellusten luominen sitten käytännössä onnistuu? Vaatiiko se kovin monimutkaisia tietokonetaitoja, vai pystyykö kuka tahansa siihen pienellä harjoittelulla? Onko kyseessä vuosikausia kestävä projekti, vai voiko pienempi yritys saada liiketoimintaa helpottavan sovelluksen aikaiseksi lyhyessä ajassa? Kannattaako sovelluksen kehittämiseen palkata ammattilainen, vai voiko sitä yrittää itse?

Sovelluksen koodaamiseen liittyy varmasti miljoonia kysymyksiä, joista vain pieni murto-osa on esitetty yllä. Nykymaailmassa lähes jokaisella meistä on puhelimessamme sovelluksia, mutta kuinka usein oikein pysähdymme miettimään, kuinka paljon työtä sovellusten kehittämiseksi on tehty?

Periaatteessa mobiilisovelluksen kehittämisen voi oppia kuka tahansa. Se saattaa vaatia paljon työtä ja ottaa aikansa, mutta se on täysin mahdollista. Mikäli kuitenkin haluaa tuloksia nopeasti, niin paras keino on tietenkin palkata ammattilainen työhön. Näin voit olla varma, että lopputulos on juuri sitä, mitä haluat.